Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!
Usporedba
Favoriti
Prijavi se
Prijavi se
Kako odabrati idealni ventilator?

Kako odabrati idealni ventilator?


02. 07. 2023.

Visoke temperature tijekom dana, teške vruće noći, osjećaj da nemamo zraka.

Ljeti se volimo zatvoriti u rashlađenu prostoriju dok vrućine ne prođu, posebno ako smo se vratili s posla na kojem nemamo mogućnosti napraviti isto ili ako živimo blizu gradskog asfalta. 

Prilikom kupnje ventilatora treba definirati nekoliko segmenata: 

veličina, prostor, dizajn i cijena 

Veličina ventilatora važna je radi veličine prostorije koju želimo rashladiti. Mali ventilatori dobro će rashladiti malu spavaću sobu, ali već i otvoreniji dnevni boravak teško.  

Prostor može biti vanjski i unutarnji, ventilator s raspršivačem vode neće biti potreban u interijeru, ali u eksterijeru će biti više nego poželjan. 

Dizajn, ako pazite na izgled vašeg prostora, znači puno. Neprimjetni dizajn, koji neće narušiti izgled Vaše moderno uređene prostorije treba cijeniti. Također, moderni ventilatori u retro uređenom prostoru će uništiti cijeli dojam. 

Cijena je vjerojatno najvažniji element većini ljudi. Ono što trebate uzeti u obzir je omjer cijene i kvalitete, kao i omjer cijene i onoga što uz to dobivate. Jedna brzina na ventilatoru koštat će Vas manje, ali će Vas i manje rashladiti. Povoljni ventilatori koje ćete kupiti negdje usput možda će poslužiti za jednu sezonu no zasigurno nisu dugoročno rješenje.

Predstavljamo Vam kratki vodič za lakše pronalaženje idealnog ventilatora za Vaš dom: 

 

KLASIČNI

Klasični i najčešći izgled ventilatora s kojim se susrećemo. Podni, stolni ili na stalku, odličan je za apartmane i manje prostorije. Možete birati između bijelih i crnih, sa ili bez daljinskog upravljača za još lakše upravljanje. Ovakav model ventilatora također je idealan za manje urede.  

                                  

 

MODERNI

Odlično će se uklopiti u moderno uređene prostore. Stupni dizajn osim što zauzima malo prostora, podsjeća na zvučnike što će izgledati posebno dobro u blizini televizora, baš kao da mu je ondje mjesto. Također, nakon sezone, ne trebate ga skrivati i micati iz prostorije. Dolaze u elegantnom crnom i bijelom dizajnu sa sakrivenom ručkom za lakše prenošenje i daljinskim upravljačem tako da ga možete namjestiti iz udobnosti naslonjača. Krase ih funkcije oscilacije, brzine i timera. Timer se može namjestiti na do 8 sati nakon kojih će se ventilator ugasiti sam. Funkcija koja Vam omogućava da dođete u već ugodno rashlađenu prostoriju nakon napornog dana. Naprednija verzija ovog modernog ventilatora nešto je viša i sadrži dodatne funkcije. Tako ćete na panelu osjetljivom na dodir (kao na pametnim telefonima) ili preko daljinskog upravljača, uz gore navedene funkcije, moći namjestiti puhanje zraka na 3 različita načina te vidjeti trenutnu temperaturu prostorije.  

        

 

RETRO

Dizajn koji će oduševiti sve ljubitelji retro stila. Jednostavni i elegantni dizajn inspiriran izgledom ventilatora iz prošlog stoljeća koji će izgledati odlično kao dekoracija pa ga, kao i kod modernih, nećete morati skrivati nakon što sezona prođe. Osim što se ističe metalnim dizajnom, sadrži sve funkcije za rashlađivanje manje prostorije; 3 nivoa brzine te podesivu glavu . 

        

 

VANJSKI

Stropni ili prijenosni, ventilatori na terasi svakako su ljetni "must have". Često danju izbjegavamo boravak na balkonima i terasama radi vrućina, a navečer "težak zrak" kvari atmosferu ugodne ljetne večeri. Srećom, to može postati prošlost. Prijenosni ventilator stvara potpuno prirodni osjećaj svježine imitirajući prirodni proces rashlađivanja vodenom maglom, proizvodi male i ugodne vodene kapljice koje isparivanjem hlade otvoreni prostor. Savršeno je rješenje za nešto veće terase, a ugodna ljetna večernja atmosfera je uz njega garantirana. 

Kada govorimo o stropnim ventilatorima, bonus je svakako ako sadrži i rasvjetu. Time rješavate dva problema odjednom i tako štedite. Sa svojih 5 brzina rada te promjerom od 120 cm odlično će odraditi posao rashlađivanja svakog natkrivenog vanjskog prostora. Neutralan dizajn neće se isticati niti kvariti dojam uređene terase.

Također, odličan izbor za veće vanjske prostore su podni ventilatori koji zbog kombinacije veličine i brzine lako rashlađuju veće prostore. Naravno, nisu namijenjeni samo za vanjski prostor, ali svakako zaslužuju biti spomenuti i u ovoj rubrici.

 

UREDSKI

Većina ureda ima klimu, ali često je postavljena da smeta nekome od kolega pa se često mora gasiti. Rješenje za to svakako mogu biti i ventilatori iz rubrika iznad, ali zbog veličine nisu toliko praktični kao ventilatori malog promjera, namijenjeni upravo uredskom stolu ili kozmetičkom stoliću. Također postoji i "clip on " verzija koju "zakačite" na stol za još manje zauzimanja mjesta. Svim verzijama možete okretati i podizati glave kao i kod "običnih" ventilatora.

Kada vrućine udare još i jače, na stolu, u torbi i ruksaku uvijek dobro dođe i mali prijenosni ventilator. Radi posao bolje od lepeza, a zauzima jednako, ako ne i manje prostora, bonus- može služiti i kao punjač za mobitel, 2u1.

I ne brinite za strujne utičnice- na bateriju su i brzo se pune :)