Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!
Usporedba
Favoriti
Prijavi se
Prijavi se

Opći uvjeti poslovanja

UVJETI PRODAJE PUTEM INTERNET TRGOVINE STORUM

Molimo Vas da pažljivo pročitate ove Opće uvjete prije korištenja web stranice „Storum home"

STORUM HOME D.O.O. putem navedene stranice pruža uslugu prodaje putem Storum home webshopa. Korištenjem usluge Storum home webshopa i svih pridruženih stranica i servisa na storum-home.hr domeni smatra se da su Kupci u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima prodaje (dalje u tekstu: Uvjeti), te da ih u cijelosti razumiju i prihvaćaju. Ovi Uvjeti primjenjuju se na prava i obveze koja se odnose na kupnju proizvoda ili usluga putem Storum home webshopa te prava i obveze koje proizlaze iz sklapanja Ugovora o prodaji na daljinu (dalje u tekstu: Ugovor) između potrošača kao krajnjeg kupca i Storum home webshopa, smatraju se sastavnim dijelom takvih ugovora. Ukoliko niste suglasni sa ovim Općim uvjetima nemojte koristiti ovu web stranicu u svrhu kupnje proizvoda ili pribavljanja informacija o istima.Korisnike upućujemo da se prije kupnje upoznaju sa ovim Uvjetima te da iste redovito provjeravaju, kako bi bili upoznati sa svim svojim pravima i obvezama.1. OPĆE ODREDBE UVJETA PRODAJE

I. Značenje izraza navedenih u ovim Općim uvjetima 1. Prodavatelj – STORUM HOME D.O.O, OIB:3501651856 koji djelatnost internetske prodaje obavlja pod nazivom "Storum home"

 2. storum-home.hr" web stranica u vlasništvu Prodavatelja

 3. Kupac - svaka osoba koja je nakon pregleda i odabira proizvoda izvršila registraciju svojih podataka te naručila proizvod

 4. Korisnici „storum-home.hr“ – svaka osoba koja navedenu web stranicu koristi u svrhu ostvarivanja kupnje proizvoda oglašenih na istoj ili dobivanja informacija o pojedinom proizvodu

 5. Korištenje „storum-home.hr“ – pristup stranici "www.storum-home.hr" radi dobivanja informacija o sadržaju iste i/ili ostvarivanja web shop-a

 6. online kupnja ili web shop – ostvarivanje kupnje proizvoda putem „storum-home.hr

 7. Proizvodi – svi proizvodi koji su istaknuti na „storum-home.hr“, a koje je moguće kupiti putem web shop-a

   

Nositelj svih prava na internet stranici storum-home.hr je STORUM HOME d.o.o., OIB:3501651856

Pružatelj usluge internet prodaje putem Storum home webshopa je STORUM HOME d.o.o., OIB:35016518565II. Opće odredbe

 1. Ovim Općim uvjetima online kupnje (dalje: Opći uvjeti) uređuju se odnosi između Korisnika „storum-home.hr“, Kupca i Prodavatelja, a u odnosu na uvjete i način naručivanja proizvoda, cijene proizvoda, načina plaćanja, jamstva, reklamacija i povrata, dostave, zaštite tajnosti osobnih podataka i druga pitanja vezana uz korištenje „storum-home.hr“ i online kupnje.

 1. Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Prodavatelja zaključen je trenutkom narudžbe proizvoda.

 1. Putem „storum-home.hr“ moguće je izvršiti kupnju proizvoda samo na području Republike Hrvatske što podrazumijeva dostavu kupljenih proizvoda isključivo na istom području.

 1. Korištenjem „storum-home.hr“ smatra se da je korisnik iste upoznat s ovim Općim uvjetima te da iste prihvaća. Prodavatelj otklanja svaku odgovornost za sporna pitanja koja bi eventualno mogla proizaći iz razloga što Korisnik „storum-home.hr“ nije pročitao Opće uvjete.

 1. Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

 1. Korisnici „storum-home.hr“ dužni su dati točne, važeće i potpune osobne podatke prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca, a suprotno postupanje ovlašćuje Prodavatelja da uskrati takvom korisniku pristup ili ostvarenje svih ili dijela usluga koje nudi „storum-home.hr“.

 1. Prodavatelj je ovlašten, bez prethodne obavijesti, mijenjati sadržaj ovih Općih uvjeta, asortiman proizvoda, cijene istih, druge podatke vezane uz web shop kao i sav ostali sadržaj „storum-home.hr“ zbog čega su Korisnici „storum-home.hr“ dužni prilikom svake posjete istoj web stranici pregledati sadržaj iste. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti.

 1. Prodavatelj se oslobađa svake odgovornosti za štetu koja bi mogla nastati na uređajima koji omogućuju pristup „storum-home.hr“ i podacima pohranjenim na istim uređajima prilikom korištenja „storum-home.hr“ ukoliko je ista nastala uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa i sl. te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Prodavatelj. Također, Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje „storum-home.hr“

 1. Prodavatelj pridržava pravo promjene, ograničenja ili prestanak pružanja usluge Storum webshopa u svako doba bez obaveze prethodne najave, uključivo i djelomično ili može u potpunosti ograničiti pristup kao i pružanje određenih usluga korisnicima koji krše odredbe ovih Uvjeta te Općih uvjeta korištenja.

 1. Prodavatelj se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koji se nalaze na storum-home.hr. Storum webshop zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda.

 1. Prodavatelj ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvodu. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo. Moguće su različitosti stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama, ukoliko proizvođač izmijeni neku od karakteristika ili sadržaj proizvoda. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.

   12. 

 • Izjava o korištenju WSPay-a: Storum home  koristi WSPay za online plaćanja.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.2. UVJETI PRODAJE

I.Sklapanje i raskid ugovora o prodaji

a) Sklapanje ugovora o prodaji:

Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu Prodavatelj za sklapanje Ugovora te korisnik kao Kupac svojom registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i STORUM HOME d.o.o.,a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda ili usluge putem Storum home web shopa uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) putem interneta.

Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik prihvati ponudu STORUM HOME d.o.o.

na jedan od slijedećih načina:

 • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao korisnik Storum home webshopa

 • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe putem 097 755 3507 telefonske linije.

   

b) Raskid ugovora o prodaji:

1.Kupac može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga.

2. Kupac nema pravo na jednostrani raskid Ugovora:

- ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena,

- ako je predmet Ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima.

3. Da bi Kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Prodavatelja o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom elektroničkom poštom na info@storum-home.hr ili telefonskim putem na broj telefona

u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona i/ili adresu elektroničke pošte, a može koristiti i navedeni pisani obrazac za jednostrani raskid Ugovora.

Također,Obrazac za jednostrani raskid ugovora korisnik može elektronički ispuniti i poslati u kojem će mu slučaju Prodavatelj bez odgađanja dostaviti potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu Ugovora elektroničkom poštom.

4. Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi koju je Kupac odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.

Ako Kupac jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat sredstava koji je od njega primljen, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) radnih dana od kada je Prodavatelj tj. Storum home webshop zaprimio korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora.

Povrat novca bit će vraćen na način koji je Kupac izvršio uplatu odnosno;

 • ako je roba plaćena kreditnom ili debitnom karticom, sredstva će biti vraćena na karticu

 • ako je roba plaćena gotovinskim sredstvima, sredstva će biti vraćena Kupcu na tekući račun (IBAN) naveden u obrascu

   

Povrat novca STORUM D.O.O. može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena ili nakon što mu bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.

 1. Kupac je dužan robu poslati na adresu ZED d.o. (za: STORUM HOME d.o.o.) Industrijska cesta 5, 10360 Sesvete bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je Prodavatelj uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Izravne troškove povrata robe Kupac snosi sam. Kupac se moli da prije raskida Ugovora pošalje mail na info@storum-home.hr kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe.

Paket (roba) se mora poslati putem pružatelja poštanskih usluga isključivo preporučenim putem kako bismo imali dokaz da je Kupac poslao pošiljku.

7. Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Ako je na zahtjev korisnika izvršavanje usluge započelo tijekom roka za jednostrani raskid Ugovora, Kupac je dužan platiti Prodavatelju

iznos koji je razmjeran onom što je isporučeno do trenutka kada je korisnik obavijestio Prodavatelja o

jednostranom raskidu Ugovora.II. Uvjeti i postupak kupnje

Glavne karakteristike proizvoda, način uporabe, cijene, posebne akcije i pogodnosti, načini plaćanja i dostave odnose se na one koji su važeći u trenutku zaključene narudžbe. Navedeni podaci su naznačeni uz svaki proizvod.

Cijena proizvoda, u koju je uključen iznos PDV-a, vidljivi su u košarici za kupnju prije zaključenja narudžbe.

Sve informacije o potvrdi kupnje temeljem elektronske narudžbe dostavit će se na adresu elektroničke pošte kupca navedenu u postupku narudžbe ili u košarici za kupnju pri unosu podataka prilikom zaključivanja narudžbe. Sve cijene su izražene u hrvatskim kunama (HRK). U sve cijene je uračunat PDV.Ukoliko Kupac ne zaprimi obavijest o potvrdi narudžbe, postoji mogućnost da je pogrešno unio adresu svoje elektronske pošte. U tom slučaju molimo kupca da nas kontaktira na: info@storum-home..hr ili na telefonski broj 097 755 3507kako bi provjerili je li narudžba zaprimljena. Ukoliko niste sigurni kako izvršiti kupnju, slobodno nas nazovite na broj 097 755 3507 i pomoći ćemo vam ispuniti košaricu.III. Dostava i uvjeti dostave

 • dostava se vrši

  na području Republike Hrvatske

 • rok isporuke proizvoda, kod kojih je navedeno da se nalaze na zalihi,na području cijele Hrvatske je 7 radnih dana od dana zaključene narudžbe, izuzev proizvoda s posebnom napomenom

 • rok isporuke proizvoda na hrvatske otoke je do 10 radnih dana

 • u slučaju promjene roka dostave ili bilo koje druge važne okolnosti za izvršenje narudžbe, kupca će o tome odmah obavijestiti naša služba za korisnike

   IV. Reklamacije i prigovori

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati pakiranje pošiljke. Ukoliko pakiranje pošiljke ima vidljivih oštećenja/nedostataka, preporučujemo da Kupac odbije primitak iste jer postoji mogućnost da je proizvod unutar takvog pakiranja oštećen. Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti Prodavatelju uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.

U slučajevima kada je Kupcu isporučen proizvod različit od onog kojeg je kupio, isti ima pravo na isporuku naručenog proizvoda, a ukoliko to nije moguće Kupac ima pravo na povrat novca u iznosu plaćene cijene proizvoda i naknadu troškova povrata proizvoda.

Sukladno čl. 10 Zakona o Zaštiti Potrošača, reklamacije vezane za nedostatke proizvoda te svi ostali prigovori mogu se izjaviti u pisanoj formi putem elektroničke ili obične pošte te usmeno putem telefona:

 • na broj telefona: 097 755 3507

 • na e-mail adresu: info@storum-home.hr

   

   

U slučaju opravdane reklamacije omogućuje se raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjena proizvoda. Ukoliko se radi o oštećenju i/ili neispravnosti isporučene robe, Kupac treba poslati fotografiju navedene reklamacije kako bi se ista uvažila na temelju fizičkog dokaza.

Storum home webshop vrši prikup reklamirane oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je reklamacija opravdana te da Kupac nije utjecao na neispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe. U slučaju opravdane reklamacije trošak zamjene proizvoda s novim u cijelosti snosi Storum home webshop.

U slučaju spora oko opravdanosti reklamacije i/ili načina na koji je proizvod vraćen (proizvod mora biti nekorišten, u nepromijenjenoj količini te u originalnoj ambalaži, uz predočen originalan račun i jamstvo, ukoliko postoji) proizvod će se dati na vještačenje vještaku ili stručnoj pravnoj osobi.

Ukoliko je do reklamacije i posljedičnog vještačenja došlo prije isteka roka od 6 mjeseci od dana predaje proizvoda kupcu, trošak vještačenja, neovisno o ishodu, snosi Prodavatelj u cijelosti. U slučaju da se vještačenjem utvrdi opravdanost reklamacije, sav trošak zamjene i vještačenja proizvoda snosi Prodavatelj, a u slučaju neopravdane reklamacije upućene nakon isteka roka od 6 mjeseci od dana predaje proizvoda Kupcu, trošak vještačenja po istoj reklamaciji će snositi Kupac.

Prodavatelj odgovora za materijalne nedostatke robe sukladno Zakonu o obveznim odnosima, u slučaju reklamacija danih u zakonskim rokovima.

U slučaju spora između Prodavatelja i Kupca, Kupac može izvansudski tražiti rješavanje spora sukladno Zakonu o zaštiti potrošača.V. Zamjena proizvoda

Pravo na zamjenu proizvoda imaju svi Kupci web shopa "Storum home".

Zamjena proizvoda moguća je unutar 14 dana od primitka pošiljke. Kupac je dužan zamjenu zatražiti putem e-maila sa sadržajem ZAMJENA: unutar 14 radnih dana od primitka pošiljke ili telefonskim putem na broj 095 558 2634. U slučaju odabira slanja email-om potrebno je objasniti da li Kupac želi mijenjati za isti proizvod druge veličine ili boje, ili za drugi proizvod iz ponude. Nakon provjere dostupnosti traženog modela za koji Kupac želi zamjenu odobrit ćemo zahtjev te obavijestiti Kupca o tome. Proizvod je potom potrebno vratiti na adresu ZED d.o.o ( za: Storum home d.o.o), Industrijska cesta 5, 10360 Sesvete unutar 7 radnih dana od odobrenog zahtjeva. Kada utvrdimo da je vraćeni proizvod neoštećen i u originalnoj ambalaži, zamjena će biti napravljena. Trošak povrata proizvoda prilikom zamjene snosi Kupac, a trošak ponovnog slanja proizvoda Kupcu snosi Prodavatelj. Ako proizvod koji će biti zamijenjen je veće vrijednosti najprije će biti potrebno uplatiti razliku, a ako je manje vrijednosti novac će biti uplaćen na IBAN Kupca.

Napomena: Prilikom vraćanja proizvoda koji želite zamijeniti potrebno je pošiljku poslati preporučenim putem kako biste imali potvrdu koja bi služila kao dokaz u slučaju gubitka pošiljke.VI. Način i postupak plaćanja

Plaćanje cijene proizvoda i troškova dostave može se izvršiti na jedan od slijedećih načina:

a) Plaćanje gotovinom – pouzećem: prilikom preuzimanja pošiljke dostavljaču se plaća cjelokupni iznos naznačen u računu uključujući i trošak dostave.

b) Plaćanje predračunom (samo za pravne osobe): pravne osobe imaju mogućnost plaćanja predračunom. Nakon potvrde narudžbe, Storum webshop na e-mail adresu kupca dostavlja predračun. Nakon primitka uplate u skladu s predračunom pokreće se postupak isporuke.

c) Plaćanje debitnim i kreditnim karticama:proizvodi za koje je zaključena narudžba mogu se plaćati kreditnim i debitnim karticama. Omogućeno je plaćanje karticama:

American Express® (PBZCard)

DINERS/DISCOVER/JCB (Erste Card Club)

VISA (PBZCard,ZABA Zagrebačka banka, Erste Card Club)

Mastercard® (PBZ Card,ZABA Zagrebačka banka,Erste Card Club)

Maestro® (PBZ Card,ZABA Zagrebačka banka,Erste Card Club)

Omogućeno Vam je plaćanje:

 • Jednokratno putem: AmericanExpress, Diners, MasterCard, Visa, Visa Electron i Maestro kartica

 • Obročno putem:

   

  • Maestro (za kupovinu iznad iznad 400,00 kn na 2 rate i za kupovinu iznad 600,00 kn na 3 rate)

  • MasterCard (za kupovinu iznad iznad 500,00 kn na 2 rate i za kupovinu iznad 700,00 kn na 3 rate)

  • Visa(za kupovinu iznad iznad 500,00 kn na 2 rate i za kupovinu iznad 700,00 kn na 3 rate)

  • Visa Electron(za kupovinu iznad iznad 400,00 kn na 2 rate i za kupovinu iznad 600,00 kn na 3 rate)

    

    

Postupak naručivanja

Prvi korak je da kliknete Shop i odaberete kategoriju koja Vas zanima. Kada pronađete svoj proizvod kliknite na njega i stisnite ” Dodaj u košaricu “. Kada ste izabrali proizvod ili proizvode koje želite naručiti, kliknite ikonu kolica u desnom gornjem kutu. Otvorit će se Vaša narudžba koju u ovom trenutku možete promijeniti (dodati količinu, maknuti proizvod i sl.), a ukoliko to napravite kliknite “Ažuriraj košaricu” kako bi se promijenilo stanje i iznos. Kada ste provjerili ili uredili narudžbu kliknite na ” Kreni na plaćanje” gdje upisujete svoje podatke za dostavu (označeni sa * su obavezni) i birate način plaćanja. Klikom na “Naručite ” Vaša narudžba je zaprimljena i kreće u obradu, na Vaš e-mail stiže potvrda o naručivanju.Odabirom kartičnog plaćanja biti ćete preusmjereni na stranicu WSPay.

Na stranici WSPay izaberite opciju online plaćanje kreditnom karticom i kliknete na ''Naruči'' i unutar WSPay sučelja odaberite vrstu kreditne kartice kojom želite platiti i upišite tražene podatke. Kad kliknete "KUPI“, vidjet ćete podatke o svojoj narudžbi. Odaberite „Potvrda narudžbe“ i time je vaša kupovina završena. Dobit ćete potvrdu o narudžbi na svoj e-mail ili ćemo Vas kontaktirati telefonom ako narudžbu iz nekih razloga nije moguće realizirati u najkraćem mogućem roku. WSPay sustav također će vam automatski poslati potvrdni e-mail o terečenju vaše kartice za navedeni iznos.

 

Odabirom plaćanja pouzećem prilikom dostave te klikom na gumb "Naručite" Vaša narudžba će biti poslana na obradu te ćete o tome biti obaviješteni e-mailom. Nakon provjere dostupnosti povratno ćemo Vas obavijestiti e-mailom.3. ZAŠTITA PODATAKA PRI KUPNJI

Prodavatelj štiti Vašu privatnost. U procesu realizacije tražene usluge i za davanje obavijesti i informacija vezanih uz Vašu kupovinu ili drugu uslugu, koristit ćemo samo one informacije koje nam svojevoljno date (ime, adresa, OIB, telefonski broj ili e-mail adresa). Obvezujemo se da nećemo prodati, iznijeti ili dati ove informacije trećoj stranci na način koji nije naveden u ovoj izjavi.

Prodavatelj će navedene podatke koristiti isključivo u svrhu ispunjena ugovornih obveza te što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba, navika i zahtjeva korisnika kao i daljnjeg razvijanja te kvalitetnijeg pružanja svih usluga Prodavatelj. Prodavatelj prikuplja, obrađuje i objavljuje podatke o korisnicima koji se odnose na način uporabe Storum home webshop bez otkrivanja identiteta korisnika i/ili osobnih podataka koji omogućuju otkrivanje identiteta korisnika.

Prodavatelj prikuplja i bilježi podatke o IP-adresi (Internet ProtocolAddress) korisnika ili o lokaciji računala za potrebe sistemskog administriranja, rješavanja kvarova, potvrde preuzimanja sadržaja ili unapređivanja tehničkih aspekata internetskog servisa. Prodavatelj će automatizirano bilježiti podatke o navikama korištenja Prodavatelj od strane korisnika/kupca, među ostalim i zapisničku datoteku o posjećenosti određenih stranica i/ili sadržaja. Takve podatke Prodavatelj će koristiti isključivo u svrhu unapređivanja svoje usluge te prilagodbe i individualizacije promotivnih aktivnosti prema potrebama pojedinog korisnika/kupca.

 

Prodavatelj se obvezuje štiti osobne podatke korisnika/kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Korisnika/Kupca (osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda). Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Korisnika/Kupaca.Osobni podaci mogu se prenositi trećim stranama, pod uvjetom da postoji pravna osnova za prijenos.

Vaši osobni podaci mogu se prenositi sljedećim subjektima:

 

1) za realizaciju ugovora isporuke robe podatke ćemo dijeliti sa pružateljima distribucijskih usluga s kojima surađujemo i imamo sklopljene ugovore. Pružatelj distribucijskih usluga može korisnika pri isporuci roba ili usluga tražiti osobni dokument na uvid i/ili evidentirati određene podatke sa dokumenta. Ukoliko korisnik nije voljan predati takve podatke nužne za isporuku paketa tj. dokaz o naručiocu, usluga ili roba neće moći biti izvršena ili uručena.
2) Pružateljima usluga ovlaštenih servisa pri reklamiranju proizvoda unutar jamstva ili po zahtjevu korisnika zbog neispravnosti ili nemogućnosti korištenja proizvoda iz nekog od korisniku bitnih razloga.
3) Državnim institucijama koje zatraže podatke na uvid zbog neke treće obrade istih ili potrebe za ostvarivanje prava STORUM HOME d.o.o.zbog nepoštivanja ugovora o pružanju usluga.
Korisnik/Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

Storum informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka i daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom 256-bitne enkripcije koju osigurava WSPay sustav za on line autorizaciju kreditnih karica. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSPay za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.Cookies

Kako bi naša web stranica radila ispravno te kako bi mogli poboljšavati vaše korisničko iskustvo, potrebno je minimalnu količinu informacija spremiti na vaše računalo u obliku tzv. cookies. Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem cookies i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće biti funkcionalne.

Cookies se spremaju na vaše računalo tijekom pregledavanja web stranice. Oni omogućuju jednostavnije korištenje budući da spremaju vaše postavke za web stranicu (jezik ili adresa) te ih pri ponovnom pokretanju stranice iznova aktiviraju. Na taj način informacije su prilagođene vašim potrebama i načinima korištenja stranice. Cookies mogu spremiti i osobne informacije (ime, e-mail adresa) za koje vi morate dati pristup. Ukoliko im to niste omogućili, cokies ne mogu pristupiti datotekama na vašem računalu. U postavkama vašeg internetskog preglednika možete odabrati mogućnost odobravanja/odbijanja zahtjeva za spremanje cookies, brisanje spremljenih cookies i druge aktivnosti vezane uz njihovo korištenje.

Isključivanjem cookies ne dopuštate pohranjivanje istih na vlastitom računalu. Postavke mogu se konfigurirati i mijenjati u izabranom internetskom pregledniku (Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Opera ili Safari).

Privremeni (session) cookies uklanjanju se s vašeg osobnog računala u trenutku zatvaranja preglednika u kojem ste pregledavali internetsku stranicu. Stalni (permanent) cookies ostaju na vašem osobnom računalu i nakon zatvaranja internetskog preglednika. Uz njihovu pomoć web stranice pohranjuju podatke kako bi vam olakšale korištenje. Primjerice, web stranice koje zahtijevaju unos korisničkog imena i lozinke 'zapamtit' će vaš unos koji će se pojavljivati pri svakom novom posjetu. Stalni cookies ostaju zabilježeni na računalu danima, mjesecima ili godinama.

Cookies prve strane dolaze s internetske stranice koju pregledavate, a mogu biti privremeni ili stalni. Na taj način web stranice pohranjuju podatke koji će vam olakšati korištenje pri svakom novom posjetu toj stranici. Cookies treće strane na vaše računalo dolaze s drugih mjesta koje se nalaze na web stranici koju pregledavate, primjerice pop-up oglasa gdje cookies imaju ulogu praćenja web stranica u svrhe oglašavanja.

Web stranica storum-home.hr koristi cookies kako bi vam osigurala jednostavnije i bolje korisničko iskustvo. Koristimo privremene cookies koji će se automatski izbrisati prilikom zatvaranja internetskog preglednika, te stalne cookies koji će ostati 'zabilježeni' u vašem internetskom pregledniku dok ne isteknu ili ih sami ručno ne izbrišete. Prikupljene informacije su anonimne i ne uključuju vaše privatne podatke. Od cookies treće strane, ova stranica koristi Google Analytics - servis za mjerenje posjećenosti. Ukoliko želite onemogućiti spremanje kolačića od strane ovog servisa, isključite ih na sljedećem linku: Google Analytics - 
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout VI. Ostale odredbe

 1. Prodavatelj daje pravo korisnicima/Kupcima koristiti sve usluge na „storum-home.hr“ samo za osobne potrebe, u nekomercijalne svrhe. Promjena sadržaja na „storum-home.hr“, u bilo kojem njegovom obliku, zabranjena je kao i kopiranje, javno izvođenje i sl. Uporaba sadržaja „storum-home.hr“ na drugim web stranicama je zabranjen.

 1. Prodavatelj zadržava pravo dati prava za objavljivanje bilo kojeg materijala, dijelova „storum-home.hr“ trećoj osobi samo u slučaju sklopljenog ugovora koji uređuje prava i obveze Prodavatelja i trećeg koji objavljuje informaciju.

 1. Pri kupnji bilo kojeg proizvoda, koji je predmet autorskih prava ili prava intelektualnog vlasništva, Prodavatelj ne daje nikakva dodatna prava korištenja i objavljivanja, osim izrijekom dano pravo ili dozvola od proizvođača / distributera proizvoda.

 1. Kada „storum-home.hr“ odgovarajućim linkovima pruža mogućnost posjeta drugih web stranica drugih osoba, iste nisu u vlasništvu Prodavatelja i ovi Opći uvjeti u slučaju korištenja predmetnih web stranica na primjenjuju se u odnosu na Prodavatelja i Korisnika/Kupca. Prodavatelj te web stranice ne kontrolira i ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo koju od njih ili njihov sadržaj. Posjet tim stranicama u cijelosti je na vlastiti rizik Korisnika/Kupca i Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

 1. Iako Prodavatelj ulaže izraziti napor kako bi sve objavljene informacije o proizvodu bile točne, moguće je da informacije o određenom proizvodu nisu ažurirane ili točne, a u kom slučaju će Prodavatelj obavijestiti Korisnika/Kupca koji je podnio narudžbu nakon čega Korisnik/Kupac ima pravo ostati kod svoje narudžbe ili je izmijeniti. Fotografije uz proizvode samo su ilustrativne prirode.

 1. Prodavatelj zadržava pravo na objavljivanje sadržaja na engleskom jeziku U slučajevima kada:

  a) se radi o nazivu proizvoda, dijelova istih ili funkcija na engleskom jeziku

  b) se radi o izrazima na engleskom jeziku koji su općeprihvaćeni u hrvatskom jeziku odnosno da se radi o zajedničkoj terminologji

  c) postoji rizik da se značajne informacije ne mogu dovoljno precizno prevesti na hrvatski jezik, a da se ne izgubi njihovo značenje i smisao4. KOMUNIKACIJA S KORISNICIMA

Registracijom i kupovinom dajete suglasnost da vas Prodavatelj u svrhu promocije usluge i proizvoda može putem elektroničke pošte obaviještavati o promjenama ili dodavanja sadržaja stranicama, popustima, akcijama, proizvodima ili promjeni načina pružanja usluge. Korisnik može u svakom trenutku opozvati navedenu suglasnost.

PRUŽATELJ USLUGA:

STORUM HOME d.o.o.Modruška ul. 3, 10360 Sesvete

OIB: 3501651856

e-mail: info@storum-home.hr

telefon: 097 755 3507(radnim danom od 09 do 15)OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (NNbr. 41/14, 110/15) internet trgovina "Storum home" Vam omogućuje da svoje pisane prigovore vezane uz web kupovinu možete iskazati prigovorom u pisanoj formi putem elektroničke pošte info@storum-home.hr,

Prodavatelj se obvezuje u pisanom obliku odgovoriti na prigovore u pisanom obliku u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora.