Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!
Usporedba
Favoriti
Prijavi se
Prijavi se
Kako reći zbogom kamencu u kuhalu za vodu ?

Kako reći zbogom kamencu u kuhalu za vodu ?


04. 10. 2023.

Tvrda voda koja stvara probleme svakodnevica je u mnogim kućanstvima. Osim što je štetna za bojlere i perilice, šteti i manjim kućanskim aparatima u kojima ju koristimo svakodnevno. Kuhanje kave, čaja ili pripremanje jela- juhe, riže ili tijesta zahtijeva vruću vodu, a zagrijavanje vode na vatri dosadan je proces čekanja, posebno kada jedva čekamo okusiti prvi jutarnji gutljaj kave. Zato je kuhalo za vodu postalo nezaobilazni kuhinjski aparat. Vodu zagrijava brže i time Vam štedi vrijeme.


Kao što smo ranije spomenuli, ukoliko vodite bitku s kamencem, nažalost ni Vaše kuhalo neće biti pošteđeno. Naime, prilikom zagrijavanja tvrde vode dolazi do stvaranja netopljivih produkata koji se na kuhalu pojavljuju u obliku bijelih naslaga koje s vremenom postaju sve deblje i tvrdokornije. Zato je važno djelovati čim ih primijetite kako bi proces čišćenja bio brži, lakši i kako na kraju ne biste našli u šalici nešto što ne želite.

Kako nam dolazi vrijeme čajeva, juha i ostalih toplih napitaka i kako bismo Vam pomogli u borbi s kamencem u Vašem kuhalu, ali i održavanju istog, otkrivamo Vam jednostavne, brze i povoljne trikove kako da se riješite kamenca proizvodima koje možete pronaći u svojoj kuhinji. 

 

1. LIMUNKSA KISELINA + VODA

Kuhalo za vodu napunite do otprilike malo manje od pola vodom u koju ćete dodati žličicu limunske kiseline. Prokuhajte i ostavite da djeluje 15-ak minuta do sat vremena ovisno o količini kamenca. Bacite vodu i dobro isperite aparat.

2. OCAT

U kuhalo stavite šalicu octa (djeluje bilo koji) i bez zagrijavanja ostavite da djeluje nekoliko sati ili preko noći kada Vam kuhalo nije potrebno. Dobro isperite, a prvu prokuhanu vodu nakon izlijte.

3. OCAT + VODA

Kod manje tvrdokornih kamenaca, šalicu octa pomiješajte s vodom tako da napunite 1/3 aparata. Zagrijte, ostavite da djeluje 10-ak minuta, isipajte vodu i operite kuhalo spužvicom. Prvu prokuhanu vodu nakon izlijte.


Redovito održavajte Vaše kuhalo ovim trikovima i produžite mu vijek trajanja. Ako ste u potrazi za novim ili dodatnim kuhalom za vodu, "bacite oko" na našu ponudu i završite potragu ;) .