Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!
Usporedba
Favoriti
Prijavi se
Prijavi se
Kako urediti dvorište s malim budžetom ?

Kako urediti dvorište s malim budžetom ?


14. 05. 2023.

Eksterijer je prvo što ljudi vide, svjesno ili nesvjesno već tada počinjemo stvarati prvi dojam onoga što nas čeka u interijeru. Često ne dajemo previše pažnje na uređenje svojih dvorišta pa često imamo neiskorišteni vanjski prostor ili prostor u kojem se ne osjećamo previše ugodno, a trebalo bi biti upravo suprotno. Dvorište nam treba služiti kao mjesto na koje ćemo pobjeći odmoriti dušu i tijelo ili kao mjesto gdje ćemo okupiti nama ugodno društvo. Donosimo Vam ideje i trikove kako urediti dvorište s malim budžetom.

 

NAPRAVITE PLAN

Plan uređenja pola je posla. Nabacane stvari bez nekog smisla će izgledati neuredno i nimalo opuštajuće. Razmislite što želite staviti u dvorište i odaberite najbolje mjesto za to. Ako imate ljubimce, prilagodite dvorište i njima. Pratite oblik dvorišta i prilagodite stvari koje ćete smjestiti. Ne pretrpavajte nepotrebnim, glomaznim stvarima i zapamtite- manje je više.

 

POTREBNE STVARI

Srećom, dvorište možemo urediti uz malo novaca i puno mašte, možemo prenamijeniti stare stvari i dodati cvijeće.

No neke stvari su "must have" :

Sjenica ili suncobran- ovo ne moramo objašnjavati zašto, zar ne? Ovo je ujedno i najveći trošak, no ukoliko ste vješti možete izraditi i sami i tako uštedjeti.

Ispod sjenice treba staviti i nešto gdje ćete se odmoriti- namještaj. Palete su odličan izbor ako ne želite investirati u klupe za sjedenje i stoliće, uz par jastuka i malo boje imat ćete novi namještaj. Sklopivi stolići uvijek su dobrodošli kao priručni stol za veća okupljanja.

Roštilj spaja ljude. Tko ne bi volio provesti proslaviti važni događaj ili obični, ugodni, sunčani dan u društvu. Uz svježi sok ili čašu omiljenog pića ne ide ništa bolje od roštilja. Često veliki roštilji znače i veće novce pa kao odlična i povoljnija zamjena dolazi električni grill. Manje novca, manje čišćenja, a više zabave- nama odgovara!

Ako imate djecu, ljuljačka, mali drveni gol i slične zabavne predmete djeca će obožavati i neće im biti dosadno pa ćete se i Vi moći opustiti.

Zaštitite dvorište od krtica. S krtičnjacima dvorište izgleda neuredno, a krtice često rade i štetu. Egantno rješenje je ultrazvučni rastjerivač krtica- pripazite na veličinu dvorišta i odaberite model koji pokriva cijelo dvorište.

RASVJETA

 

Osvjetljenje daje poseban ugođaj i zato zaslužuje posebnu rubriku. Osvijetlite put do kuće, ulaz, sjenicu, stavite ukrasnu rasvjetu među cvijeće. Ugodne noći neće značiti previše ako ćete sjediti u mraku. Odaberite jaču rasvjetu kako bi osvijetlili ulaz, a prigušeniju tamo gdje ćete boraviti. Stavite ukrasne svijećnjake na stol i stvorite ugodnu atmosferu. Igrajte se pozicijom, jačinom i oblicima rasvjete. Ona je vrijedan detalj svakog eksterijera, a inspirirati se i pronaći idealnu za sebe možete na linku.

https://www.storum-home.hr/home-solarna-vrtna-led-lampa-metalna-set-4-komada-200-mah-mx-807/1684/product/

DEKORACIJA

 

Kažu da se o ukusima se ne raspravlja- ali savjeti su dobrodošli. Neka Vam priroda bude inspiracija za paletu boja. Neutralne bež boje i takozvane neboje lijepo će izgledati u interijeru, ali vani će odskakati. Žarke boje, boje trave, cvijeća, zalaska sunca boje su koje će izgledati odlično. Kako ćete ondje , sigurni smo, provoditi svaki slobodni i sunčani dan, osigurajte si da se dobro osjećate. Dodajte mini ukrasnu fontanu i slušajte umirujući zvuk vode. Cvijeće će Vas opustiti ugodnim mirisima, vesele dekoracije podignuti raspoloženje, a zajedno unijeti pozitivnu energiju koja je potrebna svima nama.