Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!
Usporedba
Favoriti
Prijavi se
Prijavi se
Novogodišnje odluke – detox i kako (p)ostati fit?

Novogodišnje odluke – detox i kako (p)ostati fit?


06. 01. 2023.

Blagdansko raspoloženje polako ostavljamo iza sebe i vraćamo se u realnost.  

Većina nas je donijela neku novogodišnju odluku, a mi smo izdvojili jednu od najčešćih- poboljšati svoje zdravlje i postati fit Užurbani način života često nam ne dozvoljava da uzmemo vrijeme za sebe i zdrave navike. Zato smo pokušali naći proizvode koji su jednostavni i brzi za korištenje i koji Vam neće oduzimati puno dragocjenog i slobodnog vremena.  Jer mi ipak vjerujemo da je ovo Vaša godina i da zaista vrijedi nova godina-novi/a ja . 

Prije svega dobro je tijelo “očistiti” i napraviti blagi detox od teške i zasitne blagdanske hrane s laganijom hranom bogatom primjerice vitaminima. Ukoliko dovodite svoje tijelo u formu, vjerojatno znate da teretana ili bilo koja vrsta kretanja bez zdrave prehrane neće dati željene rezultate. Kako zbog manjka vremena i volje ne bi propala,  osigurali smo Vam neizbježne proizvode za lakšu i bržu pripremu obroka, međuobroka, grickalica i ukusnih napitaka.  

 

BLENDER 

Smoothie je jedan od napitaka koji će Vam dati potrebnu energiju, osvježiti Vas i zasititi do sljedećeg obroka. Pripremu tih zdravih napitaka olakšavaju upravo blenderi- jednostavni kuhinjski uređaji koji miksaju i sjedinjuju različite i naizgled ne spojive sastojke u ukusni napitak. Odličan je za one koji ne vole toliko jesti voće, a uz dodatak mlijeka ili vode dobiti ćete ukusan i zdravi desert. Možete blendati povrće i voće zajedno, odvojeno, samo jednu vrstu ili miješati.  

 

POSUĐE 

Ne manje važno je i kako pripremate hranu. Što manje ulja moguće je samo ukoliko Vaša tava dozvoljava isto. Često hrana izgubi na sočnosti, a tave ostaju teško perive. To nije slučaj s posuđem s neljepljivim granitnim slojem ili drugom vrstom neljepljivog premaza i zato je potrebno obratiti pažnju i na to. Tave su odličan izbor za brzu pripremu, a u našoj ponudi postoje i dublje tave koje možete koristiti za fine umake ili za pripremu jela “za na žlicu”. 

 

FRITEZA 

Napredna tehnologija omogućila nam je i napredne uređaje. Tako primjerice friteze nisu više sinonim za duboko ulje. Danas postoje i friteze s kojima možete kuhati ili pržiti na vrući zrak. Na Vama je samo odabrati željene namirnice, uključiti i ostaviti da friteza odradi svoju čaroliju. Jednostavno se održava i idealna je za brze i zdrave gablece.  

Zasigurno ste čuli i za kuhanje na pari i da- za to postoji aparat. Raznovrsno, hranjivo i s mogućnošću pripreme više različite hrane odjednom.   

 

SOKOVNIK/CITRUSETA 

Tko uz ukusan obrok ne voli popiti i čašu soka. Ako je pritom zdrav, svjež i bez aditiva, imate dobitnu kombinaciju. Možete sami slagati svoje kombinacije omiljenog voća, a unos vitamina, posebno u hladno vrijeme, prijeko je potreban. Ovakvi sokovi će Vam dati energiju na početku dana, a dodatni šećer neće biti potreban, obzirom da će voće pustiti svoje. Ako ste ipak više ljubitelj limunada i kiselog predlažemo citrusete (link)- kao što joj ime kaže, odlično će poslužiti i za cijeđenje drugih citrusa. Također, ne moramo spominjati da je uz sokovnik i/ili citrusetu najlakše odraditi neku vrstu detoxa. 

 

DEHIDRATOR 

 

Ili jednostavnije rečeno- aparat za sušenje hrane. Kako se odreći grickalica i još bolje zašto se ne odreći grickalica? Zamijenite ih sa zdravijom verzijom, napravite čips od jabuke ili grickajte miješano sušeno voće. Dehidrator se lako koristi i održava- Vaše je samo da  nasjeckate namirnice i stavite u aparat.  

 

KUHALO ZA VODU 

Iako se možda pitate zašto spominjemo kuhalo- odgovor je jednostavan. Brzina.  Zagrijavanje vode za kuhanje, pripremu priloga ili čaj zna se odužiti pa često i odustanemo od same pripreme. Ako pak ne odustanemo, nerijetko stojimo iznad i čekamo da voda prokuha. Kuhalo za vodu je odlična pomoć u kuhinji i danas postaje nezaobilazan aparat. Možete odabrati različite oblike, litražu i boju, ovisno o Vašim potrebama.  

 

Neka sutra u onoj “ Od sutra krećem” postane danas!