Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!
Usporedba
Favoriti
Prijavi se
Prijavi se
Priprema terase i balkona za sezonu

Priprema terase i balkona za sezonu


14. 05. 2023.

Dani su duži, noći su kraće i toplije, sunce grije,  miris svježe pokošene trave je u zraku, cvjetovi šarene livadu ,  ptice cvrkuću, a Vaša terasa u totalnom je kaosu. Poznato? Vrijeme je da Vaš balkon ili terasa postane Vaša proljetno- ljetna oaza. Kako bismo Vam pomogli, donosimo nekoliko koraka za lakše snalaženje. Uhvatite jedan od mnoštvo sunčanih dana i krenite!

ČIŠĆENJE

Znamo, najgori dio, ali i vjerojatno najvažniji. Ukoliko ne koristite svoj vanjski prostor u jesen i zimu,vjerujemo da  Vam je balkon postao odlagalište ili mala garaža tijekom zime. Sada je vrijeme da ga ispraznite i konačno kutije s blagdanskim dekoracijama odnesete u podrum i da se riješite onog starog radija koji "popravljate" već godinu dana. Čak i ako ste jedna od urednijih osoba, terasu ili balkon važno je temeljito očistiti prije boravka na njoj. Vrijeme jako utječe na stanje Vašeg vanjskog prostora. Nagle promjene temperature i hladne zime štete Vašem vanjskom namještaju, ali i podovima i zidovima. Ako imate pločice, potrebno ih je prvo usisati, a zatim i temeljito oprati vrućom vodom i sapunom. Za pravu generalku, ali i preskakanje koraka, svakako predlažemo visokotlačne perače. Ako je u pitanju drveni pod, uz prije navedeno, poželjno je svakih par godina osvježiti i vratiti sjaj bojom ili lakom predviđenim za drvene površine. Zidove treba metlom očistiti od paučine, a prozore oprati.

   

STARI-NOVI NAMJEŠTAJ

Sada je Vaš balkon ili terasa čista, ali namještaj još uvijek "koma". Drveni, kao i metalni (ukoliko nije jako zahrđao) namještaj lako se pobrusi i oboji. Što ako je namještaju stvarno došao kraj i riješili ste ga se na kraju ljeta ili ga se morate riješiti sada? Povoljno i odlično rješenje su drvene palete od kojih se jednostavno izrade stolić i klupe za sjedenje. Dodajte par jastuka na klupe, stolne ukrasne dekoracije na stolić i Vaš sjedeći prostor će izgledati odlično. Od šperploča možete izraditi jednostavne police, dodajte im boju, a možete i staviti radio na njih za zabavne ljetne noći s prijateljima.

 

DEKORIRANJE

Lagano dolazimo do onog najzabavnijeg dijela- dekoriranja. Dekoracije i boje će podignuti svaku prostoriju. Posadite raznobojno cvijeće, neka visi preko zaštitne ograde, posadite začinsko bilje i stavite ga na prozore, ako imate veći prostor posadite biljku u ukrasnu teglu i stavite u kut balkona. Igrajte se dekoracijama, objesite ih na zid, osim što će odlično izgledati danju, noću ćete postići fenomenalnu atmosferu. Napravite osjećaj malog vanjskog dnevnog boravaka. 

                       

VRAPCI I KOMARCI

Nemamo ništa protiv vrabaca, ali nismo ljubitelji komaraca. Ni muha i mušica. Nitko nije savršen pa tako nisu ni proljeće i ljeto .  Svijeće protiv komaraca često ne mirišu baš najugodnije, a ako imate malu djecu i/ili kućne ljubimce morate paziti gdje ćete staviti kako se ne bi opekli. Zato postoji električna zamka za insekte, sigurna za djecu i ljubimce, koja svojom svjetlošću privlači insekte i Vama osigurati noći bez dosadnog zujanja. A za zujanje ,uha i komaraca tu je zamka i za njih.

NESNOSNE VRUĆINE

Da, proljeće i ljeto znaju pretjerati s vrućinama. Poželjno je opremiti vanjski prostor ventilatorom jer u suprotnom boravak na otvorenom postaje nepodnošljiv. Ljeti često imamo osjećaj kao da nemamo zraka, danju pogotovo. Sobni ventilatori koje, kada ne boravite na balkonu ili terasi, koristite za rashlađivanje unutarnjeg prostora. Najbolje rješenje, ako imate prostora, su ventilatori s raspršivačem vode koji će osim ugodnog hladnog zraka puštati laganu, ugodnu vodenu maglicu i tako ohladiti Vaš prostor. Stropni ventilator klasika je s kojom ne možete pogriješiti.

 

Pronađite sve potrebne proizvode kojima ćete jednostavno promijeniti izgled Vašeg vanjskog prostora na bolje!